Известие

Collapse
No announcement yet.

обтягане на ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• обтягане на ремък

Като карах Ритмо нямах проблеми - имаше един болт, дето леко се развива и после се обтягаше единствения ремък...тук са няколко. По-тънкият от тях може би е леко хлабав... и мисля леко да го обтегна, ама като не схващам как? Притеснявам се да не сгъбясам нещо...
    sigpic
    Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
    Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
    Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

какъв точно е двигателя и ремъка на кое е, щото на боксера са 5 ремъка
    точка

Comment

М-дааа. Ремъкът е отпред, фронтално разположен, върти или динамо или перката. Да си призная само веднъж съм гледал - като разбрах, че не е тъй, както си го мисля...Двг е боксер 1.6 103
      sigpic

Comment

От динамото се стяга, ако е пистовия ремък. Поне както си го написал, за него става въпрос. Той ти върти и водната помпа.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

мда, и 3-те са на един принцип /на генератора+водната, на климатика и на хидравличната/. имаш два винта, един на шейна и един на оста. разхлабваш и двата и тикаш една тръба,секач все тая под генератора и надигаш нагоре докато някой стяга. ако са напукани 3-те ремъка направо ги смени. не са никак скъпи.
          точка

Comment

Благодаря за отговорите, аз си стегнах вчера тоя на динамото, щото изглеждаше леко хлаваб (в смисъл повече от нормалното хлаваб), но се оказва сега, че другият свири - и с него ще се разправя утре. Иначе ремъците са нови, нито стари, нито напукани.
            sigpic

Comment

Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
              Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...
              Last edited by tonov; d.m.y г., 19:04.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от anton_caro Покажи съобщение
                Днес тръгнах да гледам защо продължава да свири при студен двигател... щото после, като посвири и спира... и гледам... ремъкът на динамото, нали минава покрай три ролки - освен динамо и колянов вал има и една трета - та тая третата е леко изкривена... то ест може би така трябва да е, но дали не може и нещо да се е изкривила и да ми свири заради това ремъка?
                Аз сега ще се опитам да вляза във връзка с някого от словашкия форум, че да ми кажат къде да ида на сервиз, че не мога да се оправя тука...
                е тая третата баш е водната помпа... Не може да се е изкривила. Или не си натегнал хубаво ремъка, или си е за смяна
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

пуста водна помпа... да му имам и конструкцията на боксера...
                  sigpic

Comment

натягай добре и с помощник иначе не става.
                    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                      натягай добре и с помощник иначе не става.
                      това е така но мисля че трябва да си смени ремъка
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

След като ходих на сервиз вече и е отстранен проблема, как никой от вас не се сети да каже, че щом третата ролка, тази на водната помпа, е изкривена, значи лагерът е разбит.
                        Ремъкът не беше за смяна, поне нямаше причина да сменям нов ремък.
                        Смених помпата.
                        Не бих рискувал да пътувам 2000 км с разбита водна помпа, ако знаех...
                        sigpic

Comment

що казвате на хидро помпата,водна помпа.Къде е на боксеро водната помпа а ?
                          EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                          Suzuki GSXF600 99г.
                          Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Working...
                          X